• Pondělí, 19. srpen 2019

Tisková zpráva – Českoslovenští vojáci v záloze za mír

Tisková zpráva – Českoslovenští vojáci v záloze za mír

- Ivan Kratochvíl - Článek od - Ivan Kratochvíl -

Dnes ve Vyškově při průjezdu amerických obrněných vozidel jeden náš člen, veterán z mírových misí, na protest přítomnosti cizích ozbrojených sil na našem území, vstoupil do vozovky, stáhnul kalhoty slavnostní uniformy a ukázal osádce vozidla holý zadek.

Byl zadržen, odvezen na služebnu, kde při podání vysvětlení mu bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu – nikoliv přestupku! – výtržnictví. Za což mu podle paragrafu 358 trestního zákoníku hrozí až tři roky nepodmíněně.

Při srovnání se spoustou holých zadků promenádujících se po Praze v rámci homosexuálních průvodů je jednoznačné, že policie v tomto případě koná svévolně a překračuje svoje pravomoci. Pokud by to nebyla pravda, muselo by být již několikanásobně vzneseno obvinění na Magistrát hlavního města Prahy a Americké velvyslanectví. Velení Československých vojáků v záloze za mír poskytuje plnou podporu svému členu v tomto boji za spravedlnost, i když jakékoliv vystrkování zadků na veřejnosti odsuzujeme. V tomto případě se jedná o nenásilný, nesouhlasný politický projev se současnou politikou naší vlády a vlády USA, která je podporována Evropskou unií. Zastrašování našich občanů pomocí ozbrojených sil je a bude nepřípustné.

Sdělovací prostředky se našemu odporu ke glorifikaci projíždějících vojsk věnovaly pouze okrajově a v rozporu s tiskovým zákonem zveřejnili pouze Národní demokracii, přestože na tom samém místě byli zástupci i dalších vlasteneckých uskupení, včetně Československých vojáků v záloze za mír. Vzhledem k tomu, že naše vlajky vlály společně, je více než udivující, že na zveřejněných záběrech naše vlajky vidět nejsou. Taková to pochybení jsou v demokratické společnosti naprosto nepřípustná a žádáme o nápravu.

V Praze dne 28.května 2016

velitel

Ing. Ivan Kratochvíl v.r.

- Ivan Kratochvíl -
Je absolventem Vysoké vojenské technické školy v Liptovském Mikuláši v oboru Speciální technika protivzdušné obrany státu a Vojenské akademie Brno obor Řízení obrany státu, pplk. v záloze, absolvent mnoha dalších škol a muž mnoha profesí s velmi dobrým analytickým myšlením a odolností vůči stresu.

Ivana Svobodová

29.05.2016 11:16

to je hnus, jak si ty zmetci nahoře upravují zákony pro své konání!!!

Poznal jsem operního pěvce Plácida Dominga osobně v Římě, pomluvy pro údajné anonymní obvinění ze sexuálních obtěžování pěveckých hvězdiček v 80. letech jsou výmysly; Havel tak činil se svými milenkami legálně

Legendární operní zpěvák a dirigent Plácido Domingo čelí obvinění, že řadu žen nutil k sexuálním stykům. Údajně jim nabízel práci a trestal je, když jeho návrhy odmítly. Informovala o tom v úterý agentura AP. Osmasedmdesátiletý Domingo tato obvinění označil za „hluboce znepokojivá a tak, jak byla představena, za nepřesná“. Dodal, že se domníval, že veškeré jeho chování a vztahy byly přijímány kladně a se souhlasem.

Exministryně obrany Parkanová pro Bushe s kreslířem Výčítalem bryskně, jako kdysi Gustav Brom bleskem sepsal píseň pro Gagarina, stvořila a nazpívala na stejnou melodii kukaččí hit: “Dobrý den, prapore hvězd a pruhů! Vítej, radare…”

Bývalý náčelník generálního štábu Josef Bečvář 13. srpna 2019 u soudu z pozice svědka hájil pořízení letounů CASA pro českou armádu. Uvedl, že stroje se stoprocentně osvědčily doma i na zahraničních misích, a zmínil se též, že si nevzpomíná, že by při dojednávání nákupu zaznamenal výhrady, například k ceně.

"Radovan Krejčíř a jeho rodina si mohou být jisti, že v naší péči je v bezpečí,“ prohlásil mluvčí jihoafrické vězeňské správy Singabakho Nxumalo podle serveru Ewn.co.za. Stížnosti odmítl jako neopodstatněnou...

Život Radovana Krejčíře v johannesburgské věznici Leeuwkop s maximální mírou ostrahy, kde si Čech odpykává pětatřicetiletý trest, není ohrožen, ujistila právě jihoafrická vězeňská správa podle místních médií. Reagovala tak na tvrzení Krejčířových příbuzných, kteří si v tisku stěžovali, že Čech bude brzy zavražděn, pokud nebude z Leeuwkopu přeložen do jiného zařízení.

I přes údajný konec studené války mají jaderné zbraně hlavně její bývalí aktéři - Rusko a USA: Rusko cca 5000 strategických hlavic, USA 8000 hlavic; zbývajících cca tisíc je rozděleno mezi Francii, Velkou Británii a Čínu…

Spojené státy mají přes 8 tisíc jaderných hlavic, rozmístěných na stovkách svých vojenských základen po celém světě. Jen na německém území je rozmístěno na 35 tisíc amerických vojáků ne desítkách základen, kde je také asi 17 tisíc amerických civilistů ve službách armády; všichni by se prý měli z Německa stěhovat..