• Neděle, 31. květen 2020

Tisková zpráva – Českoslovenští vojáci v záloze za mír

Tisková zpráva – Českoslovenští vojáci v záloze za mír

- Ivan Kratochvíl - Článek od - Ivan Kratochvíl -

Dnes ve Vyškově při průjezdu amerických obrněných vozidel jeden náš člen, veterán z mírových misí, na protest přítomnosti cizích ozbrojených sil na našem území, vstoupil do vozovky, stáhnul kalhoty slavnostní uniformy a ukázal osádce vozidla holý zadek.

Byl zadržen, odvezen na služebnu, kde při podání vysvětlení mu bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu – nikoliv přestupku! – výtržnictví. Za což mu podle paragrafu 358 trestního zákoníku hrozí až tři roky nepodmíněně.

Při srovnání se spoustou holých zadků promenádujících se po Praze v rámci homosexuálních průvodů je jednoznačné, že policie v tomto případě koná svévolně a překračuje svoje pravomoci. Pokud by to nebyla pravda, muselo by být již několikanásobně vzneseno obvinění na Magistrát hlavního města Prahy a Americké velvyslanectví. Velení Československých vojáků v záloze za mír poskytuje plnou podporu svému členu v tomto boji za spravedlnost, i když jakékoliv vystrkování zadků na veřejnosti odsuzujeme. V tomto případě se jedná o nenásilný, nesouhlasný politický projev se současnou politikou naší vlády a vlády USA, která je podporována Evropskou unií. Zastrašování našich občanů pomocí ozbrojených sil je a bude nepřípustné.

Sdělovací prostředky se našemu odporu ke glorifikaci projíždějících vojsk věnovaly pouze okrajově a v rozporu s tiskovým zákonem zveřejnili pouze Národní demokracii, přestože na tom samém místě byli zástupci i dalších vlasteneckých uskupení, včetně Československých vojáků v záloze za mír. Vzhledem k tomu, že naše vlajky vlály společně, je více než udivující, že na zveřejněných záběrech naše vlajky vidět nejsou. Taková to pochybení jsou v demokratické společnosti naprosto nepřípustná a žádáme o nápravu.

V Praze dne 28.května 2016

velitel

Ing. Ivan Kratochvíl v.r.

- Ivan Kratochvíl -
Je absolventem Vysoké vojenské technické školy v Liptovském Mikuláši v oboru Speciální technika protivzdušné obrany státu a Vojenské akademie Brno obor Řízení obrany státu, pplk. v záloze, absolvent mnoha dalších škol a muž mnoha profesí s velmi dobrým analytickým myšlením a odolností vůči stresu.

Ivana Svobodová

29.05.2016 11:16

to je hnus, jak si ty zmetci nahoře upravují zákony pro své konání!!!

Copak se ti stalo Mirku Kalousku, že zvažuješ své vystoupení z církve??? To už není jako střídat politické strany!!!

Mě nemilý Mirku
         Za ta léta, co tě znám, tak nepřestáváš překvapovat. Vím o tobě, že jsi velmi schopný a inteligentní člověk a říkám to zde, na tomto místě, i když jsem si vědom toho, že mi možná někteří lidé budou nadávat. Ty nejsi ve své podstatě zlý člověk, ale tvá ješitnost a oportunismus tě ničí. Ty jsi zneužil své znalosti a um proti vlastním lidem po kterých každé čtyři roky chceš aby tě volili. Ty nemáš páteř a plazíš se politikou jako slizký had u kterého nikdo není schopen předvídat, kdy uštkne. Jsi katolík a to ti také moc dobré renomé nedělá, protože tvé politické postupy jsou v přímém rozporu s textem písma a katolíci jsou z hlediska víry plémě nečisté. Divíš se tedy, že tě lidé nemají rádi??? Já se tedy nedivím.

Zažít znovu?

Když jsem tento týden přemýšlel o nedělním komentáři, vzpomněl jsem si na dva známé citáty George Santayany: Ti, kdo si nepamatují minulost,...