• Úterý, 14. červenec 2020
  • Svátek má Rukojmí Karolína

ČT se programem Newsroom postavila proti slušným lidem – a na stranu spratka z Řeporyjí

- Lubomír Man - Článek od - Lubomír Man -

Příšernosti, které tento starosta Pavel Novotný fungující v dresu politické strany ODS vyslovil v ruské televizi Rossija 1, jsou známy. Připomeňme si, že si ho sem s pomocí televizního mostu pozvali jako člověka prosazujícího nápad postavit v Řeporyjích pomník Vlasovcům, ale nikoho ze zvoucích  nejpíše nenapadlo, jaké další šílenosti se z tohoto dosud úředně neuznaného blázna při přímém přenosu televize Rossija 1 ještě vysypou.

Třeba ta, že pro Prahu udělali Vlasovci víc než maršál Koněv a Rudá armáda. Jako kdyby pražské povstání i s Vlasovci v něm bylo podle tohoto šílence jen izolovanou epizodou celé Druhé světové války, jako kdyby bylo toto povstání třeba i jen desetinu vteřiny myslitelné bez téměř pětileté krvavé cesty Rudé armády nejdříve od svých hranic až k Moskvě, na Kavkaz a do Stalingradu, a pak zpět z těchto míst až do Berlína a do Prahy, to vše zaplaceno 12 miliony životů padlých rudoarmějců.

O tom všem tento sprostý výtržník nic neví? Nebo ví a chce jen za každou cenu šokovat a provokovat. Nejen Rusy, ale též všechny z nás Čechů, kteří o historii něco víme a jsme schopni vedle rozumu i něčeho, čeho tento sprostý spratek schopen není? Totiž vděčnosti?

„Trump je kokot“, prohlásil v ruské televizi hned po svém ohlédnutí do válečné historie  neuvěřitelný pražský starosta, a jakoby spuštěn z řetězu jel ve svém rozhledu po světě i republice nezadržitelně dál: „ZEMANA VOLÍ KRETÉNI, KTERÉ BY DŘÍVE SHODILI Z ÚTESU“, prohlásil, a nám, kterých se tento shoz týká, nezbylo, než jej rychle domýšlet: Takže my všichni, kteří jsme v posledních prezidentských volbách volili Zemana – a bylo nás víc než dva miliony osm set tisíc, to je 51, 36 procent všech volících – zde přežíváme jaksi z nedopatření. Protože kdyby současná společnost měla tolik rozumu jako měly společnosti dřívější, neotravovali bychom už zde na matičce zemi dál lidi moudré a život si zasluhující, jakým je i Pavel Novotný, ale leželi bychom s rozbitými údy i lebkami kdesi pod  útesem a nad našimi mrtvolami by naši smrt oslavoval vítězným tancem starosta z Řeporyjí.

„AŽ VYCHCÍPÁ GENERACE DŮCHODCŮ, BUDE PREZIDENTOVAT KALOUSEK A LIDI JAKO OKAMURA BUDOU SLOUŽIT NÁM, ŽIDŮM“ sdělil dále řeporyjský starosta vyděšeným ruským posluchačům, kteří – a to ať židé či nežidé - stále nechápali, že ve studiu televize Rossija 1 sedí všichni zúčastnění dál na svých místech, že nikdo ještě nepovstal a nezmáčknul knoflík, kterým by se dalo vystoupení tohoto smyslu zbaveného českého starostu vypnout. Probohaživého, a to takoví jako je tenhle pomatenec, jsou dnes v České republice už všichni?

Obraz Čecha se následně pokusila televize Rossija 1 opravit tím, že taktéž prostřednictvím televizního mostu pozvala do svého studia Stanislava Novotného, někdejšího prezidenta policie ČR a současného předsedu Asociace nezávislých českých médií, který zřejmě veden stejnou snahou jako ruská televize, řekl ke zjevu, zvaného Pavel Novotný, toto:

„Mnozí lidé tady v ČR byli zakočeni, protože Novotný je normální blázen. Pracoval v bulváru a nebyl tam vůbec úspěšný. V Česku je součástí pražské kavárny, to jsou lidé na okraji, marginálové, které ale podporují neziskové organizace s finančními prostředky od George Sorose. Ti lidé tam pracují jenom proto, že k nim tečou peníze ze zahraničí. Pracují de facto ve prospěch cizích zemí. Jsou to jejich agenti“.

V neděli večer věnoval problému „Pavel Novotný“ pozornost i jeden z nejzavilejších protiruských programů České televize Newsroom, a tak se očekávalo, s jakou mírou zaujatosti pochválí Novotného Pavla a naopak zaútočí na Novotného Stanislava.

A stalo se dle očekávání. Všechno, co Pavel Novotný kdy udělal či řekl, bylo redaktory pořadu Newsroom shledano jako přijatelné, vtipné a navíc zdravě pobuřující a provokující všechny neblahé proruské živly u nás. Zatímco Stanislav Novotný byl odbyt jako dezinformátor a spojenec dezinformačních proruských webů v naší zemi.

Samozřejmě, jaké jiné mohou být proruské weby než dezinformační?

A kdo jiný může být dezinformátor než ten, který říká něco jiného než to, co říká náš mainstream, reprezentovaný hlavně Českou televizí?

A o tom nebudeme vůbec diskutovat.

Jak jednoduché, že?

Velký bratr z Orwellova románu 1984 by si spokojeně zamnul ruce.

Lubomír Man

Mirja Mikkesh

09.12.2019 19:27

Tak se na tu squadru dobytků z toho Newsroomu podívejme.
Luboš Rosí, dramaturg, moderátor
Tereza Řezníčková, moderátorka, redaktorka
Aneta Hronová, editorka
Martin Nevyhoštěný, editor
Lukáš Trnka, editor
Pavla Firbacherová, redaktorka
Daniela Vlčková, redaktorka
Barbora Loudová, redaktorka a koeditorka
Aneta Rybová, redaktorka a koeditorka
Tadeáš Hlavinka, redaktor a koeditor
Jestlipak by zhora uvedení vejlupci také chválili umolousaného trotla Pavlíka, kdyby se vyblil, nebo poplival hrob jejich tatínků, maminek, dědečků, babiček ... a ocenili by to jako vtipné a zdravě pobuřující ?
Pane Mane, teď při prohlížení fotek si uvědomuji, že ta jejich zhovadilost těm nedovzdělaným přiblblíkům ani nedojde.
A je hrůzostrašné, že "tohle" musíme ze zákona platit !

Rudolf Kavan

09.12.2019 19:21

Neustale omilani, ze SSSR nas osvobodil, je stejna hloupost jako tvrzeni, ze Vlasovci osvobodili Prahu. Obe tvrzeni jsou pravdiva ale obe vytrzena z kontextu a zavadejici. Hlavni problem s tim, ze SSSR nas osvobodil, je ta nevyrcena implikace, ze SSSR byl dobry, tedy komunismus byl dobry. Nedovidame se, ze bolsevismus byl protirusky a ze Rusove trpeli pod bolsevismem ze vsech narodu nejvic.

Rudolf Kavan

Petr Majevský

09.12.2019 19:08

Řeporyje jsou víceméně samostaná obec,kterou komouši k Praze přifařili,ale zůstala osamocena.Je to vesnice na kraji města a spadá pod Prahu.A Kolář na Praze 6 je co?To není tvor z Prahy,ale Moravy a také asi vzor pro primitivy,kteří nemyslí.A nejsou to jenom "vidláci",ale lidé študovaní a žádný ze šéfů politických partají,kteří debila podporují,nepochází z Prahy.Jen by mne zajímalo,na koho byste nadávali,kdyby Praha,podle vesnického přání,neexistovala.Porvali byste se mezi sebou,ale takto máte společného nepřítele.To se pak snadno vládne a oblbují občané!

Ti

Ti "Člověci" si nedají pokoj

V minulém týdnu nás opět v Rusku svérázně „proslavila” organizace Člověk v tísni. Při vyhodnocování nedávno skončeného, všelidové hlasování o změnách ruské ústavy v Dumě, ruském parlamentu, dostal slovo i Předseda parlamentní komise pro zahraniční zásahy, Vasilij Piskarjev. A servítky si rozhodně nebral. Natvrdo vyjmenoval státy a organizace, které se pokoušely negativně zasahovat do průběhu hlasování a které během něj šířily protiruskou a rozkladnou propagandu. Včetně, bohužel, České republiky a Člověka v tísni

Omluva

Rád bych se touto cestou přes Rukojmí cz. veřejně omluvil Jarkovi Nohavicovi, že jsem ve svém článku omylem uvedl, že pomluvil Karla Gotta a že chtěl těžit z jeho smrti. Toto není pravda a tato slova patří Jaroslavu Hutkovi se kterým jsem Jarka nechtíc zaměnil. Vše o panu Hollanovi však v článku platí. Tato chyba jde na můj vrub, a jelikož se snažím žít a jednat čestně, tak se Jarkovi moc omlouvám. Svým dílem mi Jarek pomohl tuto mou chybu objevit a já mu děkuji. Upozorňuji čtenáře, že Jarek byl takový grand, že mě ani k narovnání této záležitosti nevyzval.                            Ještě jednou se Jarkovi omlouvám, ale také čtenářům a Ostravakum. Jsem to prostě vůl.

Po koronaviru další otřes: Němcová nevylučuje prezidentský úřad

Ty nebolestnější události vám setrvávají v hlavě i se všemi  obrazy, které je doprovázely. Vracel jsem před sedmi lety v rychlíku Leo z Prahy do Ostravy a hleděl na televizní obrazovku, umístěnou na stěně vagónu metr nad mou hlavou - šly tam zrovna zprávy ČT – a hned ta první mi vyrazila dech z těla. Po pádu vlády Petra Nečase navrhuje ODS za premiérku Miroslavu Němcovou a její nejbližší usednutí do  premiérského křesla je prý už hotovou věcí.

Omluva